Създаване на идеалната спалня

Заложете на успокояваща цветова палитра, за да се събуждате всяка сутрин с удоволствие Вашата спалня е лично и интимно убежище, където може да затръшнете врата пред света и да бъдете себе си. Ето защо, когато избирате цветовата палитра за тази стая, се стремете да създадете топла и повдигаща настоението атмосфера, която да ви предразполага съм спокойствие, отпускане и отмора.

Да създадеш райско спокойствие

Именно заради факта, че спалнята е лично и неприкосновено пространство, изборът на цветовете, стила и декорацията в тази стая е много по-голям и разнообразен. Възможностите за създаване на интериора и декорирането на стаята са безкрайни, а крайният резултат в най-голяма степен е зависим сам вашите лични предпочитания, естетически критерии и креативност.Единственото, с което ви съветваме да се съобразите, е просто да се стремите да създадете в спалнята си хармонична и удобна атмосфера.

Вашата спалня е първото и последното, което виждате всеки ден; нещо повече, тази стая е вашето интимно светилище. Също така, тя е и мястото, където прекарвате една трета от живота си. Ето защо спалнята ви непременно трябва да възобновява тялото и духа ви всеки път, когато се събуждате в нея.

Концентрирайте дизайнерски си идеи около тези цветове, материи, материали и предмети, които ви предразполагат да се чувствате спокойни, ведри и защитени. Вашата спалня е най-подходящото място в дома ви, където да подредите предметите с висока емоционална стойност, без значение дали това са произведения на изкуството, снимки или лични сувенири и подаръци.

Малък съвет: Не пренебрегвайте практичния аспект при създаване на интериора в спалнята си. Дори и най-добре обмислената и пресъздадена цветова гама не би могла да се пребори с купищата дрехи (разхвърлени по столове и шкафове, заради липсата на достъчно място в гардероба), натрупаните по пода книги и списания, оголените кабели, грубото осветление или студения под, така че първо потърсете решение на досадните битови проблеми и чак тогава присъпете към по-финните и артистични действия.

Желано убежище в нежни цветове

Спалните изглеждат стахотно в дълбоки, ярки цветове, но ако това, което търсите е спокойна и отпускаща атмосфера, то тогава изберете приглушените, деликатни тонове. (Ако се колебаете как да изберете най-подходящия цвят, то може да разгледаде The Creative Power of the Color Wheel).

Приглушени тонове са успокояващи и разпускат сетивата след тежък и напрегнат ден. Избирайки тях, вие си осигурявате сладък здравословен и пълна релаксация.

Студени тонове (всички нюанси на синьото, зеленото и виолетовото) са перфектни за спалнята. Погледнато от психологически аспект, тези цветове действат разпускащо, извиква дълбоко скътания в човешката душа копнеж за мир и блаженство.

Като положителен бонус, боядисването на спалнята в тези цветове (и най-вече, ако се спрете на по-светлите им стойности), може да направи малката стая оптически да изглежда по-голяма и просторна.
Топли тонове въпреки че студените цветове наистина се оказват по-удивлетворяващия избор за спалнята, топлите цветове (когато естествено са правилно употребени) също могат да бъдат използвани за създаване на спокойна и ведра атмосфера.

За по-топъл вид и терапираща атмосфреера, използвайте нежни нюанси в маслено жълто, деликатно прасковено, или сладко, нежно розовo.

Малък съвет: Когато използвате топли цветове за спалнята, съзнателно се стремете към по-светлите отенъци напастелните тонове и мръсно бялото, повече отколкото към острите, дълбоки нюанси и сенки. Деликатните, нежни нюанси предразполагат организма към релаксация, докато дълбоките, наситени и ярки цветове го изморяват и изтощават.

Натурални тонове: също могат да бъдат прекрасен избор за спалнята. Естествените цветове са също много успокояващи - деликатни и елегантни, тези нюанси напомнят спокойното съвършенство на природата.
Като използвате натурално тонове, вие получавате голямо поле за изява при разработването на декора в спалнята. Тъй като естествените цветове си подхождат с всички останали, това ще ви даде възможност да променяте детайлите ( кувертюрата на леглото, пердетата, рамките на картините) без да се налага да пребоядисвате цялата стая.

Източник http://bginterior.info/