Основни правила при създаването на интериора в хола

Холът е една от най-важните стаи във всеки дом, не само, защото е събирател център на цялото семейство, но и защото обикновено, това е мястото, което разкрива пред външите хора характера, стила и индивидуаността на домакините. Нашият хол е визитката ни за пред света. Ето защо, ако държите да се представите отлично и да направите силно впечатление, постарайте се да създадете уникален и креативен интериор. Съществуват десетки инересни и интригуващи стилове, но най-популярни и прилагани са следните: традиционен, кънтри, съвременнен и междинен. Нашето предложение към вас е да се възползвате от функциолналността и небрежната елегантност на съвременния стил.

Ето някоколко идеи за вдъхновение и основни правила, които да вземете под внимание, когато обзавежадате и аранжирате хола си. Но не забравяйте, че крайният резулатат зависи само от вас и вашите лични вкусове и естетичски критерии.

test-project-5.jpg

Ключовите елементи във всеки хол са пространството, където се провеждат разговорите и фокусните точки. За да превънете своя хол в уютна и предразполагаща стая, когато избирате и аранжирате мебелите в негао, не бива да подценявете значимостта на тези тези два ключовви елемента. За да бъдат словоохотливи, вашите гости, те трябва да се чувстват комфортно и спокойно в атмосферата на хола ви, така че се стремете да подредите маката мебел в стаята във L-или U-форма. Така ще си осигурите необходима близост и равнопоставеност между гостите си и ще се радвате не повече споделени приятни мигове с приятелите.

Започнете да избирате обзавеждането в от хола от меката мебел - диван, фотьойли, табуретки. Не забравяйте да се съобразите с размерите и формата на стаята, така че обзавеждането да се хармонизира с цялостния характер на стаята. За малките холове подходящи са широките канапета или само няколко фотьойла. Ако жилището ви е апартамент и не разполагате с много пространство, спокойно може да изберете разгаваем диван и да се възползвате от функционалността и компактността му.
Столовете може да използвате, за да завършите вида на холовата гарнитура от мека мебел, но също така, може д аги използвате като основни мебели за сядане в малък хол или всекидневна, например. Ако столовете не са част от комплекта дивани и фотьойли, постарайте се да съобразите формата, стила и цвета им с този на меките мебели. Така холът ви ще придобие захършен и хармоничен вид.

Източник http://bginterior.info