Визуално уголемяване на малката спалня

Малкото жилищно пространство не означава задължително, че трябва да се примирите да живеете с постоянното чувство, че нещо Ви притиска и ограничава. Ако нямате възможност да смените жилището си с по-голямо и просторно място, то, благодарение на няколко несложни интериорни трика, може да промените обстановката и подтискащата атмосферата. Представените тук съвети за визуално “уголемяване” на спалнята са лесни за прилагане и няма да Ви отнемат много време и средства. Някои от тях могат да бъдат приложени успвшно и в другите стаи от дома.

Използвайте различни аксесоари за прозореци, които оптично ще увеличат тяхната височина. Много подходящи са например високите корнизи, които могат да се поставят до над 20-25 см от горния ръб на прозореца. На тях окачете леки и ефирни завеси в деликатни цветове. Те ще създадат романтична атмосфера в спалнята и същевременно с това ще внесат усещане за повече простор и свобода. Тежките и тъмни завеси не са препоръчителни за малки пространства, тъй като допълнително допринасят за стесняването на пространството.

Изберете такъв цвят на боята, който ще отразяват светлината и ще се сработи добре с обзавеждането Ви. Подходящи цветове са нежните нюанси на бебешко синьо и розово и зелено. Разбира се, Вие сами трябва да подберете цвета на спалнята си, според индивидуалните си вкусове, но е важно да изберете по-светлите и блестящи нюанси.

Аранжирайте мебелите си в ниши или под ъгъл, за да създадете по-интригуващ акцент в малката стая. Вземете си легло, което има шкафове под матрака и така ще си осигурите допълнително място за съхранение на вещите си. Добавете малка масичка със чекмеджета и сложете стилна нощна и мощна лампа, която да осигурява допълнително светлина в стаята.

Купете си огромно стенно огледало и го поставете върху празна стена. Така ще създадете оптична илюзия за по-голямо пространство. На пода, близо до него поставете лампа. Това е чудесен интериорен трик, с който можете да накарате стаята да изглежда по-ярка и просторна.

Ако имате дюшаме в спалнята, сложете голям килим с интересен десен, за да внесете интригуваща фокусна точка в стаята.

Поставете стенни стелажи за съхранение на различни вещи. Там подредете книгите и аксесоарите. Старайте се да поддръжте спалнята си подредена и организирана, защото всеки безпорядък и хаос допълнително смалява пространството. Много практични в този случай са допълнителните рафтове за гардероб и домакинските кошове за мръсни дрехи.

Използвайте тези съвети, за да промените интериора в спалнята към по-добро. И не забравяйте, че уюта и комфорта на Вашия дом зависи най-вече от Вашите желания и грижите, които полагате за него.

Източник http://bginterior.info